“Kedves Doktor Úr! Az én problémám az elmémmel van.

Ő irányít engem, és mindig belemegyek egy negativ spirálba, amiből nem tudok kimászni. Ilyenkor hiába próbálok pozitív dolgokra gondolni, semmi nem segít, úgy érzem, hogy sosem fog elmúlni, és nem látom a kiutat. Ez mellett már vagy fél éve hol elmúlik, hol felerősödik, a testem pedig mindig befeszül. A legerősebben a fejtetőmön érzem, legfőképpen akkor, amikor a negatív spirálban vagyok, de most már akkor is, amikor jól vagyok.
Tudom, hogy én hoztam magam ilyen állapotba, de nem tudom magamat kiemelni ebből az állapotból. Nem tudok ellazulni, és az elmémet sem tudom megnyugtatni. Egyszerűen nem tudok nem tudomást venni erről, vagy elterelni a figyelmemet. Mindig eszembe jut, hogy érzem a feszülést, és ettől még rosszabb; csak felerősödik ez a feszülés, ami már fájdalmas. Neha annyira erős, hogy rám jön egy sirógörcs, és olyankor meg akarok halni. Már kipróbáltam sok mindent; kineziologiát, hollisztikus masszázst, pszichológusnál is voltam, de semmi nem segitett. Én azt szeretném tudni, hogy a testem miért feszül be, mi okozhatja?”

 

Kedves Levelíró!
Az elméje és a teste valószínűleg feldolgozatlan szorongások és félelmek miatt lesz feszült. A feldolgozást véleményem szerint az segítené elő, ha egy-egy jó barátjával, vagy egy pszichológussal rendszeresen tudna beszélgetni bármilyen problémáról, nehézségről, vagy örömröl, ami csak eszébe jut.

Üdvözlettel,
Irtzl Károly
pszichológus

Irtzl Karoly